Museu

Un viatge per la nostra història

Vols viure l’experiència de conèixer la història de Trias i de tota una vida fent galetes ?

El nostre Museu és fruit de l’amor profund d’una família als seu orígens, al món de la pastisseria,  a la seva història i evolució.
Des de 1908, el treball en el món de les galetes ha generat un pòsit d’objectes i documents.  Aquest patrimoni és la base del Museu Trias de les Galetes.

Reconegut el 1994 amb el Premi Bonaplata a la difusió, el museu està format de les següents parts:

Els besavis flequers:

En aquest espai es mostren les eines necessàries per convertir el blat en pa o galetes, des de la ventadora, pasteres de pagès o el forn de llenya tot passant per les més curioses màquines d’una fleca de mitjans segle XX.

El despatx de Joaquim Trias:

Mobiliari de finals del segle XIX i exposició de llibres de comptabilitat des del 1908, llibreta de 300 fórmules de pastisseria i galetes, i d’altres documents de l’avi Joaquim Trias.

La Postguerra:

L’estudi de la documentació de l’avi Joaquim Trias Vila, fundador de l’empresa l’any 1908, ha permès il·lustrar com va afectar la vida i el funcionament d’una petita empresa d’un poble petit durant la guerra civil espanyola i la postguerra.

El món de les Teules:

Aquesta secció, dedicada a les galetes creades per l’avi Joaquim Trias, exposa amb detall la maquinària i els processos per elaborar cadascuna de les varietats que componen l’assortiment tradicional: les Teules, els Neulets, els Pralinets i els Crocantins.

La Botiga:

Reproducció de la pastisseria original del 1908 on s’exposen els elements habituals d’una confiteria d’època, en què a més de productes alimentaris també es venien productes propis d’adroguer.

Exposició de Llaunes:

Col·lecció de llaunes antigues que servien per comercialitzar les galetes i per a guardar com a obsequi o record. Aquestes llaunes han assolit, per la seva antiguitat i pels temes que tracten, un gran valor documental.

Pots visitar el Museu Trias:

De dilluns a divendres:
de 9h a 13h, i de 15h a 19h.

Caps de setmana:
a convenir 
(entrada gratuïta)

Hores concertades per a grups i escolars al 972 84 12 13.