La nostra història

Tota una vida fent galetes

Joaquim Trias i Vila era un emprenedor del segle XIX.  El seu somni era obrir una pastisseria al seu poble, Santa Coloma de Farners.

Durant un temps va treballar amb el seu germà, però després d’aprendre l’ofici de pastisser i recopilar una munió de receptes de dolços, l’any 1908 va  llogar la casa del carrer Centre, 45 i va obrir LA CONFITERIA TRIAS.

Gràcies a l’atracció que exercia Santa Coloma de Farners com a cap de comarca i l’existència de balnearis de la zona, els articles de la seva pastisseria i principalment una especialitat de la casa, les TEULES es van fer molt populars.

La comercialització fora de la pastisseria requeria un recipient que garantís la seva conservació. Era habitual en el sector galeter emprar capses de llauna. Així és com les llaunes dels Avis Trias es van convertir en un objecte de record.

Una fórmula mantinguda i millorada al llarg dels anys, utilitzant només ingredients naturals, un acurat  procés de fabricació i una excel·lent presentació, amb el pas del temps han convertit les galetes Trias en productes tradicionals de Santa Coloma i Catalunya.

1908

Joaquim Trias i Vila, el fundador de l'empresa

El dia 4 de juny, Joaquim Trias i Vila s’instal·la a la casa del carrer del Centre, 45 i inicia l’elaboració i la venda d’articles de pastisseria i galetes.

Anteriorment i des del 1838, l’edifici ja acollia un negoci de confiteria. Primer i fins el 1877 regentat per Marià Alemany i després el succeir el confiter Joaquim Ribas.

1908
1911

Registre de la marca "TRIAS"

El dia 24 de juliol es concedeix a Joaquim Trias i Vila el registre de la marca d’un castell amb merlets amb una bandera amb el nom de Teules.

1911
1916

El primer anunci

Trias edita el seu primer anunci per el programa del Congrés Agrícola i Forestal de Catalunya i Balears que va tenir lloc aquell any a Santa Coloma de Farners.

1916
1922

Comercialització en caixes de cartró

Trias comença a comercialitzar, per primera vegada, els seus productes amb caixa de cartró.

1922
1925

Registre del nom "Teules"

Joaquim Trias i Vila demana i se li concedeix el registre del nom “Teules” per distingir les seves galetes.

1925
1944

Registre del nom "Els Vellets"

El 4 de juny de 1944 es concedeix a Joaquim Trias i Vila la marca registrada “Els Vellets”.

1944
1950

La primera caixa de "Rajoles Catalanes"

Trias treu la primera llauna en motiu de les “Rajoles Catalanes”.

1950
1955

Segona generació

A la mort de Joaquim Trias, el 1945, la seva esposa  continua amb el negoci.

El 1955, en Salvador Trias i Climent i la seva esposa Maria Mas i Fàbregas succeeixen la mare d’en Salvador davant del negoci de pastisseria i galetes amb la raó social de Fill de Joaquim Trias.

1955
1980

La primera caixa "Especial 8"

Es llança al mercat per primera vegada la caixa Especial 8, una assortiment de les millors galetes de Trias.

1980
1994

Inauguració del Museu Trias

S’inaugura el nou Museu Trias de les Galetes en un espai de la fàbrica de galetes Trias.

Concessió al Museu Trias de les Galetes, el Premi Bonaplata com a reconeixement a la iniciativa de contribuir a la conservació del Patrimoni Industrial de Catalunya.

1994
2008

Celebració dels 100 anys

L’empresa Trias celebra 100 anys!

El president de la Generalitat inaugura la renovació del Museu Trias de les galetes i es fa un dinar de celebració del Centenari amb treballadors, clients i proveïdors.

2008
2011

111 anys d'història

Celebració del 111è aniversari de Galetes Trias a Santa Coloma de Farners. Un acte molt emotiu que va reunir a un centenars d’amics, treballadors i familiars. 

2011
Actualment

Actualment

Actualment Joaquim i Maria Trias, tercera i quarta generació regenten l’empresa.

Actualment

La nostra història